10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (2024)

73Aandelen

Elk jaar gaan duizenden mensen wandelen in het bos. Helaas raakt een aantal van deze mensen de weg kwijt en wordt er nooit meer iets van hen vernomen of gezien. Soms hebben vermiste mensen geen idee hoe ze in de eerste plaats in het bos terecht zijn gekomen.

Wanneer iemand verdwijnt in dewildernis, zullen reddingswerkers en vrijwilligers mobiliseren om ze te lokaliseren. Dergelijke inspanningen hebben in de loop der jaren vele levens gered. Andere keren, door vaardigheid of geluk, komen verdwaalde wandelaars op eigen kracht terug naar de bewoonde wereld. Dit zijn tien verhalen van mensen die verdwaald raakten maar uiteindelijk werden teruggevonden.

10Aleksandr Kovalev

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (1)

Fotocredit:2X2.su

De taiga vanSiberiëis een uitgestrekt bos. In de winter ligt er zoveel sneeuw dat slecht zicht het voor mensen bijna onmogelijk maakt om te ontsnappen, waardoor het grotendeels onbewoond blijft door mensen. In september 2017 verdween een man genaamd Aleksandr Kovalev van zijn werk in het Siberische dorp Beregovoy. Zijn vrachtwagen had een volle tank benzine en zijn bril was in het voertuig achtergelaten. Het sloeg nergens op waarom hij de truck zou verlaten terwijl hij nauwelijks iets kon zien.

Twee weken lang wist niemand waar Aleksandr was... totdat hij uit de taiga tevoorschijn kwam. Hij verliet het bos, vond een snelweg en bleef tot er hulp kwam. Het is een wonder dat hij twee weken in de ijskoude Siberische wildernis heeft overleefd zonder voedsel of water, om nog maar te zwijgen van het feit dat de taiga ook bekend staat als bewoond door zwarte beren, wolven en tijgers.

Hij hadbevriezingover zijn hele benen en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Toen zijn eigen kinderen hem vroegen waarom hij überhaupt in de wildernis was, zei hij dat hij het niet wist. Hij voelde zich ook te getraumatiseerd door de ervaring om erover te praten.[1]

9Lisa Theris

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (2)

In de zomer van 2017 werd de 25-jarige studente radiologie Lisa Theris vermist en na enkele weken werd ze dood verklaard. In werkelijkheid had ze twee mannen vertrouwd die ze net had ontmoet en die toevallig een strafblad hadden. Opeens werd alles donker. Ze werd helemaal naakt en zonder schoenen wakker in de bossen van Alabama. Ook miste ze haar bril. Haargezichtsvermogenis zo erg dat ze zonder haar bril legaal blind is. Ze raakte verdwaald in het bos en vond een wandelstok om haar te helpen door de wildernis te manoeuvreren. Lisa beweert dat ze zich niet kan herinneren hoe ze in de eerste plaats in het bos terecht is gekomen. Ze is mogelijk gedrogeerd.

Ze was in totaal 28 dagen verdwaald. Doktoren denken dat ze 18 kilo is afgevallen. Ze overleefde door paddenstoelen en bessen te eten en water uit plassen te drinken. Als het regende wringde ze het water uit haar haar en dronk dat op. Haar benen zijn getekend door schrammen, insectenbeten en gifsumak. Ze vond uiteindelijk een weg en stortte in van uitputting. Een vrouwelijke chauffeur dacht dat Lisa een dood dier was, maar stopte onmiddellijk om haar te helpen en belde 911 toen ze besefte dat Lisa een mens was. De ambulance arriveerde en Lisa werd herenigd met haar familie.

De twee mannen met wie Lisa was, heten Randall Wade en Manley Green. Tegen de tijd dat Lisa levend opdook, waren ze al rond dezelfde tijd als zij gearresteerd voor diefstalverdwijning. Lisa beweert dat de hele ervaring haar leven volledig heeft veranderd. Het gaf haar een nieuwe waardering voor alles. Ze bewaarde de wandelstok als herinnering aan haar reis. Tijdens een interview klampte ze zich eraan vast als waardering voor hoe het haar leven had gered. "Het heeft me enorm geholpen." Over de twee mannen wordt nog niet veel gemeld omdat het onderzoek nog loopt.[2]

8Liang Sheng Yueh

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (3)

Een jong stel, de 21-jarige Liang Sheng Yueh en zijn 19-jarige vriendin Liu Chen Chun, waren in 2017 aan het wandelen in Nepal. Het weer werd plotseling erg slecht en ze konden niet meer zien waar ze heen gingen. Ze vielen beiden in een ravijn, waar hun leven alleen gespaard bleef doordat ze beschutting vonden in eengrotaan de rand van een klif. Zeven weken lang konden ze niet ontsnappen. Uiteindelijk raakten ze zonder het eten dat ze hadden meegebracht. Uiteindelijk stierf Liu, en Liang sliep de meeste tijd om het weinige energie dat hij nog had te sparen. Het reddingsteam vond ze pas drie dagen later.

Liang leefde nog, maar hij was 30 kilo afgevallen en de maden vrat al aan zijn rechterbeen, dat gewond was geraakt. Het reddingsteam kon Liang en Liu alleen vinden omdat gieren rond hun lichamen cirkelden. Liang zegt dat dat de enige reden is dat hijoverleefdwas omdat hij doorging met het eten van de sneeuw om hem heen en het likken van zout dat hij bij het eten had meegebracht. Hij werd met een helikopter uit het water gehaald en onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht.[3]

7Barbara en La'Myra Briley

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (4)

In december 2016 reed de 71-jarige Barbara Briley, geboren in New Jersey, naar North Carolina om familie te bezoeken voorKerstmismet haar achterkleindochter La'Myra. Barbara was verdwaald in het midden van Virginia. Ze probeerde bij een benzinestation te stoppen om hulp te vragen. De receptionist probeerde haar te helpen met de GPS. Barbara begreep de instructies van haar gps echter verkeerd en sloeg een willekeurige onverharde weg in. Ze was ongeveer 1,6 kilometer diep het bos in toen ze over een kleine omgevallen boom reed. Haar auto kwam vast te zitten en Barbara en La'Myra waren verdwaald in een afgelegen gebied. Normaal gesproken is het goed om te wachten tot er hulp komt, vooral als het midden in de winter is en ze in het bos waren.

Er passeerden echter dagenlang geen andere auto's op de onverharde weg. Ondertussen maakte hun familie zich zorgen. Politiehelikopters waren naar hen op zoek, maar konden ze van onder de grond niet zienbomen. Het blijkt dat de onverharde weg op privéterrein lag en dat de eigenaar ze heeft gevonden. Barbara reageerde niet, maar La'Myra was helemaal in orde en erg spraakzaam. Ze hebben het allebei overleefd door de snacks te eten die ze in de auto hadden voor het kerstfeest. De eigenaar van het pand belde 911 en de twee kregen onmiddellijk medische zorg.[4]

6Shannon Leah Fraser

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (5)

Fotocredit:Reuters

Een 30-jarige vrouw genaamd Shannon Leah Fraser uit Queensland, Australië, was bij eenzwemmen gatmet haar vrienden in september 2014 toen ze ruzie kreeg met haar verloofde. Ze moest kalmeren, dus besloot ze een wandeling in de bush te maken. Dit was een grote vergissing, want Shannon raakte snel verdwaald en niemand kon haar vinden. Vrijwilligers hebben in totaal 800 uur naar haar gezocht.[5]

Shannon vond eindelijk de weg terug 17 dagen later. Ze verscheen op bijna de exacte plek waar ze voor het eerst verdween, maar ze was helemaal naakt, op een plastic kunstmestzak na. Haar huid was zo verbrand door de zon dat het begon te bloeden. Ze had ook een diepe snee in haar been. Een boer genaamd Brad Finch vond haar en hielp haar naar een ziekenhuis te gaan. Shannon Fraser verloor 16 kilogram (35 lb). Ze overleefde door insecten en vissen te eten en water uit een kreek te drinken. De reden waarom niemand haar kon vinden, was omdat ze in plaats van zich om te draaien en terug te gaan in de richting waar ze vandaan kwam, de heuvel opging in eenberggebiedwaar het zoekteam dacht dat het totaal onlogisch zou zijn als iemand daarheen zou gaan.

5Keith Parkins

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (6)
In 1952 was Keith Parkins nog maar twee jaar oud toen hij verdween van de boerderij van zijn grootvader in Ritter, Oregon. De familie zocht urenlang naar hem over meerdere kilometers terrein, maar ze konden hem niet vinden. De volgende dag werd Keith eindelijk levend maar bewusteloos gevonden. Hij lag met zijn gezicht naar beneden in desneeuw, en het is echt schokkend dat hij de nacht heeft overleefd. Hij was 13 kilometer (8 mijl) verwijderd van de boerderij van zijn familie. Zijn kleding was gescheurd en hij had zijn jas uitgetrokken.

In de411 ontbreektIn de documentaire Les Stroud, ook wel bekend als de 'Survivor Man', werd de wandeling nagespeeld die Keith in 1952 zou hebben gemaakt. hij was gevonden. Theoretici vinden het heel moeilijk te geloven dat de tweejarige jongen deze reis alleen had kunnen maken. Ze postuleren dat hij mogelijk wasontvoerd. Tijdens de documentaire wordt Keith geïnterviewd, maar hij herinnert zich niet alle details van die avond.[6]

4Robert Bogucki

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (7)
Een 23-jarige Amerikaanse man uitAlaskagenaamd Robert Bogucki ging op reis naarAustraliëbegin juli 1999. Hij ging de gevaarlijk hete Great Sandy Desert in West-Australië in. Hij wilde de outback verkennen op zijn fiets. Niemand wist dat hij vermist was tot eind juli, toen zijn achtergelaten fiets werd ontdekt. Er werd naar hem gezocht, maar die werd uiteindelijk op 9 augustus afgeblazen.

Een groep mede-Amerikanen van Bogucki besloot het heft in eigen handen te nemen. Een Vietnam-veteraan genaamd Garrison St. Clair leidde een groep mensen om te blijven zoeken. Deze vermakelijke inspanning trok lokale nieuwszenders aan en zo werd Bogucki gevonden. Een nieuwshelikopter zag hem in een rivier staan ​​en ze hebben hem gered. Hij was in totaal 40 dagen weggeweest en dronk alleen grondwater en at planten. Misschien wel het meest verbijsterende deel van het verhaal is dat hij dit allemaal met opzet deed, als onderdeel van een zoektocht naar geesten, inclusief het achterlaten van zijn voedsel en water. Gezien het feit dat zijn lichaam al aan het wegkwijnen was, zou het waarschijnlijk een doodvonnis zijn geweest als hij niet was gered.[7]

3Eduard Rosenthal

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (8)
Joshua Tree National Park is een populaire bestemming voor wandelen en kamperen in Zuid-Californië. Op 64-jarige leeftijd was Edward Rosenthal alleen van plan om in 2010 een korte wandeling te maken. Op de terugweg naar de auto maakte hij echter een verkeerde afslag en raakte hij totaal verdwaald. Hij zat vast in dewoestijnzes dagen lang en liep in totaal 39 kilometer (24 mijl) om terug bij zijn auto te komen.

Hij werd uiteindelijk te uitgeput om te lopen, vond schaduw in een kleine kloof en besloot stil te blijven, behalve om te gaan waar de schaduw was. Hij droeg een hoed en had een pen in zijn zak. Dus schreef hij op de rand van de hoed berichten aan zijn familie en gaf hij de instructie dat hij niet wilde dat zijn begrafenis verdrietig zou zijn; hij wilde dat iedereen dronken werd en een feestje gaf. Gelukkig, eenhelikoptervloog over hem heen en hij werd gered voordat die berichten ooit werden gelezen.[8]

2Andrew Gaskel

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (9)

In oktober 2016 was Andrew Gaskell, een 25-jarige Australische ingenieur uit Tasmanië, op vakantie in Maleisië. Hij was aan het wandelen in Gunnung Mulu National Park. Voorafgaand aan de reis schreef hij op zijn persoonlijke blog dat hij hoopte dat een lange reis hem zou helpen erachter te komen wat hij met zijn leven aan het doen was. Hij bleef met opzet weg van dichtbevolkt gebiedToeristische attractiesen besloot dat het "authentieker" zou zijn om bergen te beklimmen tijdens zijn spirituele zoektocht.

Hij raakte verdwaald in debergenvoor ongeveer twee weken. Hij was ondervoed en uitgedroogd en zijn benen zaten onder de bloedzuigers. Na de uitgebreide zoektocht en nadat hij in een helikopter was overgevlogen, plaatste hij een openbare verontschuldiging, waarin hij verklaarde dat het hem echt speet voor de problemen die hij veroorzaakte, omdat dit voorkomen had kunnen worden. Gaskell schreef een gedetailleerd blogbericht over wat er gebeurde, inclusief het feit dat hij met opzet alle adviezen die de lokale bevolking hem over veiligheidsprocedures had gegeven, had genegeerd. Hij liep ook met opzet over paden met meerdere borden waarop stond dat gebieden gesloten of verboden waren.[9]

1Jaime Neale

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (10)
In 2009 was de in Londen geboren Jaime Neale 19 jaar oud toen hij besloot een tussenjaar te doen voordat hij naar de universiteit ging. Hij vloog naar Australië om er doorheen te wandelenbinnenland. Dit was onderdeel van een epische vakantie waarin hij ook verwachtte Vietnam, Laos en Nepal te bezoeken. Hij bezocht de Blue Mountains in New South Wales en verwachtte slechts een paar uur over de paden te wandelen, en hij besloot zijn mobiele telefoon achter te laten. Helaas veranderde zijn dagtocht in een 12-daagse nachtmerrie. Hij was verdwaald en tot overmaat van ramp vlogen er zelfs helikopters over hem heen. Hij begon te schreeuwen en zwaaide met zijn handen in de lucht, maar de piloten leken hem nooit op te merken.

Hij werd uiteindelijk gevonden door twee andere wandelaars, die hem hielpen om naar een ziekenhuis te gaan. Tijdens een interview metDe beschermer, De ouders van Jaime zeiden dat ze erg boos op hem waren omdat hij de zijne niet meebrachtmobiele telefoon, maar ze konden hem niet echt straffen, gezien wat hij heeft meegemaakt.[10]

Shannon Quinn (Shannquinn. com) is een schrijver en ondernemer uit de omgeving van Philadelphia.

Lees meer verhalen over overleven in de natuur op10 ongelooflijke verhalen over overleven in het noordpoolgebiedEn10 verbazingwekkende woestijnoverlevingsverhalen.

Meer geweldige lijsten

  • 10 mensen die het overleefden om door een trein te worden geraakt
  • Top 10 mensen die zichzelf door het hoofd schoten en het overleefden
  • 10 mensen die zelfmoordpogingen hebben overleefd door geweerschoten...
  • Top 10 mensen die hun eigen dood hebben overleefd
  • 10 gekke manieren waarop mensen probeerden terug te komen bij hun ex
  • 10 exotische huisdieren die ontsnapten en zich vermenigvuldigden in de ...
  • Top 10 wildernis-horrorfilms gebaseerd op gruwelijke ...
  • 10 mensen met geheugenverlies die letterlijk hun verstand verloren
  • 10 mensen en dieren die bevroren zijn maar het hebben overleefd

feit gecontroleerd doorJamie Frater

73Aandelen

10 mensen die het overleefden om verdwaald te raken in de wildernis (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6509

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.