De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (2024)

Alaskaherinnert je eraan hoe verbonden we zijn met de natuurlijke wereld. De wilde kustvlaktes kunnen je met ontzag achterlaten, de torenhoge met sneeuw bedekte bergen laten een indruk op je ziel achter, en de met gletsjers omrande fjorden kunnen je het gevoel geven dat je net een voet op een geheel nieuwe planeet hebt gezet.

In het uiterste noorden van de staat, de torenhogeBrooks bereikstrekt zich 700 mijl uit van oost naar west onder de Arctische kust en mondt uit in het Canadese Yukon Territory. Ten zuiden van Fairbanks ligt Denali, de hoogste berg in Noord-Amerika met maar liefst 20.310 voet. In Zuidoost-Alaska, deTongas National Forestvormt een van de grootste aaneengesloten gematigde regenwouden ter wereld.

Met zoveel verschillende regio's kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke je in een enkele reis moet aandoen en wanneer je deze moet bezoeken. Raadpleeg voordat u uw vluchten boekt deze definitieve gids over de beste tijden om Alaska te bezoeken.

De beste tijden om naar Alaska te gaan voor ideaal weer

Het weer in Alaska is een studie in extremen. Fairbanks ervaart bijvoorbeeld gemiddelde temperaturen van slechts 0 graden Fahrenheit in januari en 72 graden in juli. Hetzelfde kan ook gezegd worden van sneeuw. Terwijl december in Fairbanks, de maand met de meeste sneeuw, gemiddeld slechts 5,1 inch sneeuw ziet, ziet de hoofdstad van de staat Juneau gemiddeld 23 inch in de maand januari. Het goede nieuws met deze gevarieerde klimaten is dat er voor elk wat wils is - of het nu gaat om een ​​besneeuwde vakantie onder het noorderlicht of een wandeling in het binnenland bij warm weer.

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (1)

De beste tijd om Alaska te bezoeken om het noorderlicht te zien

De beste tijd om deNoorderlichtis tussen augustus en half april, wanneer een combinatie van een heldere nachthemel en elektromagnetische activiteit het spotten van aurora's relatief eenvoudig maakt. Het noorderlicht wordt echter meestal intenser rond de lente- en herfstnachteveningen (maart en september). Dit zijn ook maanden waarin Alaska minder bewolkte dagen heeft, waardoor bezoekers de meeste kans hebben op een goed uitzicht.

De poolcirkel loopt door Alaska, dus de zichtbaarheid van aurora is hoog in het grootste deel van de staat. Voor een optimale weergave is het echter een goed idee om naar het noorden te gaan en zo ver mogelijk van steden en grote steden te komen om lichtvervuiling te voorkomen. Gelukkig zijn ertientallen gemakkelijk te boeken toursuit Fairbanks die gasten naar het achterland brengen, zodat het enige licht dat ze zien van de lucht erboven is. Flexibel op uw reisdata? Gebruik de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA)Ruimteweervoorspellingscentrumom uw bezoek rond het noorderlicht en zonne-evenementen te timen.

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (2)

De beste tijden om Alaska te bezoeken tijdens een cruise

Cruisenblijft een belangrijke en enorm populaire methode om Alaska te zien. Terwijl schepen de hele zomer doorvaren, kunt u het cruiseseizoen alvast beginnen door in mei een bezoek te brengen. Behalve dat het de droogste maand is, heeft het minder drukte, lagere tarieven en betere dieren in het wild. De zomermaanden zijn niet voor niets populair: juni heeft de langste daglichturen en juli heeft de warmste temperaturen.

De beste tijd om Alaska te bezoeken om te vissen

Het hele jaar door kun je geweldig vissen in Alaska. Sportvissers kunnen een bezoek brengen aan Ketchikan, een afgelegen vissersdorpje in de buurt van het zuidelijkste puntje van de staat. Het staat bekend als de zalmhoofdstad van de wereld en is eenpopulaire stop op cruiseroutes, en niet alleen om te vissen. Tijdens de zomer kan het water opwarmen tot 65 graden Fahrenheit.

Maar bijna elke stad aan het water in Alaska heeft op zijn minst een soort vissersgemeenschap, en met meer dan drie miljoen meren, rivieren, beken en baaien heeft de grootste staat van de VS tal van visstekken. Als je op zoek bent naar klassieke Alaskan King-zalm, bezoek dan tussen half mei en eind augustus, wanneer de visserij op die soort zijn hoogtepunt bereikt. Als je eens wilt proberen met ijsvissen,ga naar Quartz Laketussen half november en half april.

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (3)

De beste tijd om de nationale parken van Alaska te bezoeken

Warmere temperaturen en meer daglicht maken juli en augustus ideaal voor het bezoeken van plaatsen alsDenali Nationaal ParkEnNationaal park Glacier Bay. Maar als u op zoek bent naar een rustigere, meer afgelegen ervaring, bezoek dan later in het seizoen, wanneer de drukte is afgenomen maar er nog genoeg daglicht over is om eenzelfgeleide wandeling in het achterland. Houd er rekening mee dat Denali Park Road - de enige verkeersader van het park - open blijft tussen half mei en begin septemberbusreizengewijd aan het spotten van dieren in het wild (een deel van de weg van 24 km is ook toegankelijk voor privévoertuigen).

September is de beste maand om de prachtige herfstkleuren van de staat te zien. "De bergen zijn goudkleurig, de bessenstruiken zijn felrood geworden (met bessen om te plukken) en je hebt de nachtelijke hemel om van te genieten", vertelde Jillian Simpson, voormalig vice-president van de Alaska Travel Industry Association, aanReizen + Vrije tijd.

De beste tijd om Alaska te bezoeken voor sneeuw

Mei tot september is de drukste tijd van het jaar voor toerisme in Alaska, maar de winter mag niet over het hoofd worden gezien. Waarom? Sneeuw. Met verslagen over derecordbrekende sneeuwvalin Alaska bieden de maanden december, januari, februari en maart een fantastische kans om het magische, met sneeuw bedekte terrein van Alaska aan te pakken doorLanglaufen,sneeuwscooter, en hondensleeën.

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (4)

De beste tijd om naar Alaska te gaan om dieren in het wild te zien

De fantastische fauna van Alaska is een van de grootste trekpleisters. Plan een zomerbezoek aan bestemmingen zoals Katmai National Park en Lake Clark National Park om de beroemde bruine berenpopulatie van de staat te zien. Dit is de beste tijd voor de zalmloop, wat betekent dat de beren superactief zijn en op voorspelbare plekken langs de rivierbedding te vinden zijn.

Degenen die een reis rond het walvisspotseizoen plannen, hebben geluk, want dat seizoen duurt net iets langer. Grijze walvissen arriveren meestal in april in de staat, met de beste kijkplek bij Seward. Bultruggen arriveren meestal in juni en zijn te zien in Juneau en Icy Strait Point. Beide magnifieke wezens blijven meestal tot eind september hangen. Orka's blijven echter het hele jaar rondhangen. Hoewel er in de lentemaanden meer aankomen, heb je nog steeds een goede kans om er een te spotten, ongeacht wanneer je hem bezoekt. Er zijn het hele jaar door tal van andere dieren te zien, afhankelijk van waar en wanneer je het bezoekt. Raadpleeg de ambtenaar van Alaskanatuurkalenders per regioop de website van het Alaska Department of Fish and Game.

De slechtste tijden om Alaska te bezoeken

Het ontbreken van een uitgebreid wegennet maaktrondvluchteneen populaire manier om door Alaska te reizen en tegelijkertijd te genieten van een prachtig uitzicht. De beschikbaarheid van deze vluchten kan variëren, afhankelijk van de locatie, touroperator en tijd van het jaar. Denali toert bijvoorbeeld meeTemsco-helikopterslopen van mei tot en met september, maar een reis naar Mount Redoubt Volcano metNatron luchtkan elk moment van het jaar gebeuren.

In veel opzichten bestaat er niet zoiets als een 'slechte tijd' om Alaska te bezoeken, maar als het gaat om prachtige dagtochten en beter weer om te vliegen, is de veiligste gok om ergens tussen mei en september te bezoeken.

Daglicht is een andere belangrijke factor: in bepaalde delen van Alaska gaat de zon in de zomer nooit onder. Dit kan zowel een zegen als een vloek zijn. Gebruikeen zonsopgang- en zonsondergangplannerom erachter te komen hoeveel (of weinig) zonlicht je precies zult ervaren tijdens je avontuur in Alaska.

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (5)

De meest betaalbare tijden om Alaska te bezoeken

De tussenseizoenmaanden april, mei en september bieden de beste waarde voor reizigers met een beperkt budget. Hotelprijzen voor een weekendverblijf tijdens het tussenseizoen zijn beduidend lager dan in het midden van de zomer. Veel cruisemaatschappijen bieden in deze periode ook kortingen op reizen en tegoeden voor excursies, waardoor meer mensen worden verleid om deze zeer ondergewaardeerde staat te verkennen.

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer (2024)

FAQs

De beste tijden om Alaska te bezoeken voor beren spotten, nationale parken en meer? ›

In het algemeen, de beste reis tijd om Alaska te bezoeken voor warm, droog en zonnig weer is tussen mei en oktober. Dit is tevens ook de beste tijd om de wilde dieren in Alaska te spotten.

Wat is een goede tijd om naar Alaska te gaan? ›

De beste reistijd voor een vakantie in Alaska is van begin juli tot begin september. Dit is de warmste periode van het jaar. De maximumtemperaturen variëren in de zomer van gemiddeld 5 tot 10 graden Celsius in het uiterste noorden van Alaska tot aan 20 tot 25 graden in de warmste regio's.

Hoeveel beren zijn er in Alaska? ›

In totaal leven er in de wildernis van Alaska ongeveer 50 duizend zwarte beren en 35 duizend grizzlyberen. Deze geoefende jagers dwingen respect af. Hun enorme omvang en brute kracht zijn geweldig om te bewonderen, maar toch houden we ze liever op gepaste afstand.

Welke beren leven in Alaska? ›

In Alaska leven drie soorten beren, te weten de zwarte beer, de bruine beer en de ijsbeer.

Welke kleding voor Alaska? ›

Pak niet te weinig in; pak slim in. Neem thermische kleding mee waarin je je comfortabel voelt bij temperaturen variërend van rond het vriespunt tot ca. 25 graden Celsius. Sportwinkels bieden vaak de speciale uitrusting voor landexcursies in Alaska, dus hoef je geen klimijzers en lieslaarzen mee te nemen.

Hoelang is het donker in Alaska? ›

Lang licht

In de zomer is het slechts vier uur per dag donker in Alaska. In de winter is het juist maar vier uur per dag licht. Door dit enorme verschil duren die extreme periodes echter maar kort.

Wat is de meest gevaarlijke beer? ›

Een bruine beer zal alleen toeslaan of agressief zijn wanneer hij zich bedreigd voelt, hij jongen bij zich heeft of zelf gewond is geraakt. In Europa leven alleen bruine beren in het wild. Zwarte beren en grizzlyberen zijn een stuk gevaarlijker.

Waar komen de meeste beren voor? ›

Waar leven beren? Zoals gezegd leven de grootste beren in Canada, de Verenigde Staten en Alaska. De op drie na grootste beer, de Europese bruine beer, komt voor in Scandinavië, Centraal-Europa (o.a. in de Alpen) en Oost-Europa (Roemenië en de Balkan). In Zweden leven ongeveer 20 tot 25 beren per 1000 km².

Welk land heeft de meeste beren? ›

Het land waar de meeste beren leven is toch wel Zweden. Zo leven er naar schatting tussen de 20 en de 25 beren per vierkante kilometer. In heel Zweden zijn dit er zo'n 3000 tot 3500.

Waar zitten beren in Amerika? ›

Wanneer je gaat beren spotten in West-Canada is de kans groot dat je, naast de zwarte beer, ook grizzlyberen kan spotten. De grizzlybeer is vooral te vinden in British Columbia, Alberta, de Yukon en Northwest Territories, evenals in de Amerikaanse staten Wyoming, Montana, Idaho en Washington.

Wat doen beren in de winter? ›

's Winters houdt de bruine beer gedurende vijf tot zeven maanden een winterrust. Hiervoor zoekt of graaft hij een rustplaats, liefst beschermd door rotsen. Mannetjesberen leven alleen, vrouwtjes met hun jongen. Een jonge beer blijft ongeveer 2,5 jaar bij zijn moeder om de kneepjes van het 'beren-vak' te leren.

Van wie was Alaska eerst? ›

Het gebied dat nu de staat Alaska vormt werd circa 12.000 jaar geleden voor het eerst gekoloniseerd door Eskimovolkeren als de Yupik en Inuit en door diverse indianenstammen. Zij bereikten Alaska via de Beringlandbrug, de toen drooggevallen of dichtgevroren Beringstraat.

Hoeveel kostte Alaska? ›

De aankoop van Alaska vond plaats op 30 maart 1867. Hierbij werd het gebied, dat nu de staat Alaska omvat, door het Keizerrijk Rusland verkocht aan de Verenigde Staten. Het verkoopbedrag was 7,2 miljoen dollar (nu is de waarde van dat bedrag ongeveer 110 miljoen).

Hoeveel uur is het vliegen naar Alaska? ›

Hoe lang is het vliegen naar Alaska? De vluchtduur is zo'n 10 uur per rechtstreekse vlucht (indien mogelijk). Vluchten met een overstap hebben al snel een totale reisduur van zo'n 14 uur.

Hoeveel graden is het in Alaska in de zomer? ›

De gemiddelde temperatuur ligt 's zomers rond de 18°C, met uitschieters naar beneden en naar boven. In het binnenland, rondom Fairbanks, is het 's zomers warm en kan de temperatuur oplopen tot 25°C of hoger. Daartegenover staat dat de winters koud zijn: -40°C is niet uitzonderlijk!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6343

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.